logo

Componist Kate Moore tijdens Gaudeamus festival in de galerie

A Beautiful Path: Plein Air Composing (prologue)

Live performance: donderdag 7 september om 19.15 & 22 uur (tickets )

Expositie: vrijdag 8 tot en met zaterdag 16 september van 12 tot 5 uur (vrije toegang)

Afgelopen zomer vertrok componist Kate Moore te voet vanuit Oxford en gaf zij haar eerste live performance als aftrap van haar bijzondere onderzoeksproject A Beautiful Path: Plein Air Composing (prologue).  Geïnspireerd door Vincent van Gogh en andere schilders en schrijvers zoals Walt Whitman, die buiten in de natuur schilderden en schreven, creëert de componist nieuw werk om de energie en levenskracht van de natuur te belichamen.

A Beautiful Path: Plein Air Composing (prologue) van veelgevraagde componist Kate Moore gaat over componeren in een landschap dat zowel atelier als podium is. Onderweg met een aantal instrumenten, draagbare varianten van haar gebruikelijke studioinstrumenten, schrijft, componeert, improviseert zij in dialoog met de natuur. 

Tijdens het Gaudeamus festival deelt Moore de eerste resultaten van dit bijzondere, twee jaar durende traject bij Movement Exposed Gallery Space met het publiek. Op donderdag 7 september vinden twee korte live presentaties plaats om 19.15 en 22 uur (kaarten via Gaudeamus). De documentaire installatie die Kate Moore met kunstenaar en beeldregisseur Isabelle Vigier creëert, is vrij toegankelijk en van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september van 12 tot 17 uur te bezoeken. 

Concept, compositie en performance: Kate Moore

Beeldregisseur: Isabelle Vigier

In 2022 ontving Kate Moore de Gieskes-Strijbis Podiumprijs voor compositie. Bekijk hier een kort filmfragment.

Kate_Moore_Oxford_departure_plein_air_composing_summer2023

Foto: Kate Moore (Oxford, zomer 2023)

Print

Comments are closed.

error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.