logo

Muziek- en geluidscomposities van exposities en exposerende kunstenaars op CD

Muziek en geluid spelen in verschillende exposities een belangrijke rol. De speciaal gecomponeerde muziek voor deze interdisciplinaire samenwerkingen is op cd’s van het onafhankelijke label UNSOUNDS te beluisteren. De cd’s zijn in de galerie verkrijgbaar, net als verschillende opnames van componist Kate Moore.

The Body Imitates the Landscape: opera voor gefluisterde stemmen van componist Claudio C Baroni, uitgevoerd door het MAZE Ensemble. Geïnspireerd op het Japanse boek Karada over de ‘school van het lichaam’ geschreven door Michitaro Tada.

Safe Piece: een intuïtieve, verbeeldingsrijke en humoristische soundscape van componist en gitarist Andy Moor (bevat de filmversie van Safe Piece)

Ridgeway: verschillende composities van Kate Moore gebaseerd op jeugdherinneringen van plaatsen en zintuiglijke ervaringen, met onder meer Ridgeway (2009) en The Dam (2015, Matthijs Vermeulenprijs).

Revolver: oorspronkelijk gecomponeerd door Kate Moore voor een dansvoorstelling van kunstenaar Ken Unsworth en The Australian Dance Artists. Met musici Anna McMichael, Rowena Macneish, Kirsty McCahon, Genevieve Lang en Claire Edwardes.

Het onafhankelijke label UNSOUNDS brengt eigentijdse composities, experimentele improvisaties en geluidskunst uit op vinyl, cd en als digitale uitgave. In de catalogus van het label is onder meer werk van oprichter gitarist Andy Moor, componist en geluidskunstenaar Yannis Kyriakides en ontwerper en beeldend kunstenaar Isabelle Vigier te vinden.

64U-cover-1200-e
68U-music-for-safe-piece-by-andy-moor-cover-web-04
72U-revolver-kate-moore-CD-cover-detail
76U-Kate-Moore-Ridgeway-real-cover-1000

Comments are closed.

error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.