logo

Aural Record | Passepartout Duo

In samenwerking met Gaudeamus Festival en EKWC

8 september – 1 oktober 2022

Aural Record is een installatie en een performance, maar vooral een onderzoeksproces met keramiek als ingrediënt voor een nieuw muzikaal recept. In dit project onderzoeken pianiste Nicoletta Favari en percussionist Christopher Salvito van het Passepartout Duo hoe de geluiden van fysieke ruimtes en de stemmen van onzichtbare magnetische velden op elkaar kunnen inwerken door de eenvoudige keramische vormen van de installatie.

Aural Record bestaat uit drie wiegende structuren, kleine keramiekstukken die electromagnetische velden uitzenden en resonerende buisconstructies die door microfoons worden geactiveerd. Aural Record werd tijdens een zomerresidentie ontwikkeld bij het Europees Keramisch Werkcentrum, ondersteund door het Gaudeamus Festival.

De installatie van het Passepartout Duo is nog tot en met 1 oktober te zien in de galerie. Je kunt het spel met keramische en houten objecten, electromagnetische velden en microfoon zelf proberen of naar de beelden van de live performance van Nicoletta Favari en Christopher Salvito komen kijken.

Drie korte performances werden door het duo op 8 september 2022 als onderdeel van het Gaudeamus Festival gepresenteerd. De installatie is momenteel nog steeds te zien in de galerie.

Impressie live performances

DSC079809
DSC080057
DSC080641
DSC0787723
DSC080472
DSC0787525
DSC080413
DSC0792821

Foto’s: Rosa Lommen / Movement Exposed Gallery Space

Aural Record werd gepresenteerd in samenwerking met

GAUD_Logo_Presents_Mud_72dpi
error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.