logo

Continuüm | Annabel Garriga

25 september – 30 oktober 2021

Met Continuüm slaat Annabel Garriga een nieuwe weg in met haar werk dat sterk verbonden is met het doorlopende onderzoek naar het menselijk lichaam. Als onderwerp, in de belichaamde werkwijze van haar beeldende werk en als performer. Die verschillende benaderingen door de tijd vormen een continuüm waarbinnen zij zich verder ontwikkelt. Met als drijvende krachten experiment en materiaalonderzoek, heeft zij haar focus verlegd van figuratief werk naar een abstracte werkwijze.

Gevoed door haar achtergrond als yogadocent heeft zij een interesse in yogafilosofie en Hindoe kosmologie. De elementen ‘aarde’ en ‘lucht’ zijn te zien bij MEGS. Met de bijzondere serie ‘Persona’ toont zij kleine, intieme werken van gemengde techniek op papier. 

Annabel Garriga studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met haar grafische werk, waarvoor zij technieken als monoprint en fotopolymeer inzette, had zij onder meer solotentoonstellingen in Ceasuur Galerie in Middelburg en in het Stadhuis van Utrecht. Ze nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen, zoals de Zomerexpositie 2011 van het Gemeentemuseum Den Haag. Haar werd getoond in Finland en Frankrijk.  De afgelopen jaren bewoog Annabel Garriga zich ook als performer in het veld van de dansimprovisatie. Zij werkte onder meer samen met choreografen Iris van Peppen en Marisa Grande. 

Continuüm | Annabel Garriga

Foto: Rosa Lommen | MEGS

error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.