logo

Rephrase | Margret Wibmer

Vervolg 4 maart – 10 april 2021 (opening 21 november 2020)

Met de expositie Rephrase introduceert de galerie beeldend kunstenares Margret Wibmer in Utrecht. Wibmer studeerde aan de kunstacademie in Wenen voordat zij in de jaren 80 naar New York vertrok. Die periode is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van haar werk dat zij sinds 1990 vanuit Amsterdam voortzet. 

Centraal in de expositie Rephrase staat de video Relay.  Met een door Wibmer zorgvuldig omgezoomd kinetisch gewaad roepen de performers – vrienden uit haar omgeving – een rijkdom aan referenties op waarvoor zij uit hun persoonlijke culturele en fysieke geheugen putten. Door de videobeelden van de afzonderlijk gefilmde performers te monteren, creëerde Margret Wibmer in samenwerking met Florian Krepcik een bewegingscompositie als een voorstelling in een black box. Digitalisering biedt weer andere mogelijkheden dan live performance, maar de beelden worden zo in de ruimte van Movement Exposed Gallery Space geprojecteerd dat de toeschouwer een sterke nabijheid tot de performers ervaart en de belichaamde ervaring voorop blijft staan. 

De verschillende kwaliteiten van het project Relay hebben een weerslag gekregen in het gelijknamige boek en een aantal intrigerende portretten van de performers.

Impressie van de expositie

Documentatie: Margret Wibmer / Movement Exposed (Rosa Lommen)

Werken

Verschillende werken van Margret Wibmer worden door de galerie aangeboden. Voor een overzicht van de beschikbare werken : klik hier.

error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.