logo

Safe Piece (installatie) | Isabelle Vigier & Valentina Campora

in samenwerking met Andy Moor

5 september / 31 oktober 2020

Safe Piece (installatie) was een bijzondere fase van het project Safe Piece dat begon met een serie voorstellingen en een aantal jaren later in de vorm van een film (2019) werd gevat. In Utrecht was Safe Piece voor het eerst als installatie te zien met een door Isabelle Vigier samengestelde selectie video stills, de film en een door Andy Moor gecomponeerde soundscape.

Vanaf het moment dat haar kind Elio zeven maanden oud was, initieerde choreograaf Valentina Campora een serie voorstellingen waarin zij, de vader van het kind en de baby voor een klein publiek optraden. Over een periode van vier jaar zijn acht van deze sessies op video vastgelegd door Isabelle Vigier. Op basis van dit materiaal creëerden videokunstenaar Vigier en Campora een film. De film Safe Piece toont hoe de familie een non-verbale taal heeft gevonden die het mogelijk maakt om tegelijkertijd binnen een veelheid aan gepolariseerde dimensies te bewegen: privaat en publiek, spelen en performen, zorgen en risico nemen, improviseren en choreograferen.

Voor Safe Piece (installatie) werden de bewegende beelden van de film naar de ruimte van een galerie vertaald. Door stills uit de video te combineren werd de communicatie zichtbaar die door de tijd heen plaatsvond.

Impressie van de expositie

Safe Piece Installation Soundscape (excerpt), Andy Moor 2020.

Foto’s Isabelle Vigier / Geluid: Andy Moor

Interview met Isabelle Vigier en Valentina Campora

error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.