logo

The Body Imitates the Landscape : a Frame | Adi Hollander

I.s.m. Claudio F. Baroni & ensemble Maze

7 februari t/m 14 maart 2020

Vanaf 7 februari toont Movement Exposed Gallery Space een bijzonder project ontstaan op het snijvlak van verschillende kunstvormen en technologie. Speciaal voor de compacte ruimte van de galerie maakt kunstenares Adi Hollander een uitsnede van haar grootschalige geluidsinstallatie The Body Imitates the Landscape. Dit ‘raamwerk’ biedt de bezoeker handvatten om het hele lichaam als luisteraar in te zetten. Met The Body Imitates the Landscape : a Frame zoomt Movement Exposed Gallery Space opnieuw in op de verschillende manieren van ervaren van de toeschouwer. 

Geïnspireerd door het Japanse boek Karada van Michitaro Tada, een essay over de ‘leer van het lichaam’, creëerde kunstenaar Adi Hollander een zintuiglijke ervaring. “Ieder horend en niet -horend persoon kan muziek ervaren met zijn of haar lichaam, maar horende mensen schenken vaak geen aandacht aan de tactiele sensaties van trillingen. Mijn eigen ‘beperkingen’ in ogenschouw nemend, creëerde ik een interactief kunstwerk dat de stoffelijkheid van geluid onderstreept.”

Het publiek kan het lichaam laten rusten op speciaal ontworpen waterbedden. Ingericht als een Japanse tuin, stralen deze vibrerende modules rimpelingen uit van geluid dat daardoor hoorbaar, voelbaar en zichtbaar wordt. Jonge, oudere, niet-horende en horende bezoekers kunnen gezamenlijk het plezier ervaren van het fysiek luisteren naar muziek in deze digitale oase van geluid. Claudio F Baroni componeerde een stuk voor het MAZE ensemble van fluisterende stemmen dat de intieme relatie tussen publiek, geluid en object blootlegt.

Impressie van de expositie

Foto’s Rosa Lommen / Movement Exposed Gallery Space

error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.