logo

Gastkunstenaars: componisten, musici, choreografen, dansers en anderen

Iva Gueorguieva

Iva Gueorguieva staat bekend om haar complexe, abstracte, grootschalige schilderijen die worden gekenmerkt door een mix van overlappende collages, lijnen, vormen en kleur. Beïnvloed door het materialisme van Art Povera, de fysicaliteit van Gutai, de speelsheid van Kubistisch collage en de politieke satire van George Grosz, brengt zij energie,emotionele intensiteit en fysieke passie samen. 

Iva Gueorguieva (1974, Bulgarije) ontving een MFA van de Tyler School of Art in Philadelphia in 2000. Gevestigd in Los Angeles, had zij een duotentoonstelling met de in New York gevestigde schilder Dona Nelson bij Sophia Contemporary, in 2018 in Londen. Recente solotentoonstellingen van haar werk waren te zien bij Frederic Snitzer, Miami, Florida; Ameringer/McEnery/Yohe, New York; ACME, Los Angeles, Californië; Samson Projects, Boston, Massachusetts; Galerie Stefan Roepke, Keulen, Duitsland; Stichting outLINE, Amsterdam, Nederland (2008); en het Pomona Museum of Art, Claremont, Californië (2007).

Haar werk maakt deel uit van openbare collecties zoals het Los Angeles County Museum of Art, Los Angeles, Californië; Minneapolis Institute of Art, Minneapolis, Minnesota; Museum of Contemporary Art, Los Angeles, Californië; Museum of Contemporary Art, San Diego, Californië; University Art Museum, California State University, Long Beach, Californië; Art, Design and Architecture Museum in UC Santa Barbara, Santa Barbara, Californië; en het Pomona College Museum of Art, Claremont, Californië.

Iva Gueorguieva was een finalist bij de Howard Foundation Grant in 2019 en werd genomineerd voor de Anonymous is a Woman grant in 2017. Ze ontving de Orange County Contemporary Art Collectors Fellowship in 2012, de California Community Foundation mid-career fellowship in 2010, en de Pollock-Krasner Grant in 2006.

Courtesy Iva Gueorguieva en Bradwolff & Partners

Kate Moore

Kate Moore is een internationaal geprezen componist. Haar werken worden onder andere uitgevoerd door Asko|Schönberg, Amsterdam Cello Octet, Bang on a Can, Icebreker, Slagwerk Den Haag, Ensemble Offspring, the Australian String Quartet, The Netherlands Radio Philharmonic Orchestra en het Groot Omroepkoor.

In 2022 heeft ze de Gieskes-Strijbis Podiumsprijs gewonnen. In 2017 won Kate de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie The Dam. In 2018/19 was zij met het door haar opgerichte Herz Ensemble in de serie ‘Zielsverwanten’ composer in residence in het Muziekgebouw aan ’t IJ. In 2018 was zij festivalcomponist tijdens November Music.

Kate ontving in het verleden de MacDowell Colony and Yaddo  beurs, de Tanglewood compositie beurs en de Civitella Ranieri beurs. In 2007 nam zij deel aan de Bang on a Can zomeracademie en in 2003 was zij prijswinnaar tijdens de Young Composers Meeting van orkest De Ereprijs. In 2001 won zij de de Franco-Australian Composition Competition, waarna zij als composer in residence het conservatorium van Parijs bezocht. 

Kate behaalde haar doctoraat aan de Sydney University Conservatorium of Music, haar master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en haar bachelor in compositie en elektroakoestische compositie de Australian National University in Canberra, waar zij ook de University Medal ontving. Meer info: website Kate Moore.

Expositie: A Beautiful Path: Plein Air Composing (proloog), een samenwerking met Isabelle Vigier, 8 – 16 september 2020

A Beautiful Path: Plein Air Composing (prologue) | componist Kate Moore | Gaudeamus Festival | live performances 7|09 & expositie 8-16|09
Housetmm Gaudeamus 2023 Campaign Digital Assets Artists Kate 1080x1080

Passepartout Duo

Passepartout Duo bestaat uit pianiste Nicoletta Favari (IT) en percussionist Christopher Salvito (US/IT). Werkend met een zorgvuldig samengesteld pallet van electro-akoestische texturen en vorm veranderde ritmes, onderzoekt Passepartout Duo de manier waarop we luisteren en ons met geluid verbinden. Door de instrumenten waarmee zij muziek maken opnieuw te bekijken, ontwikkelt de groep doorlopend een gespecialiseerd en veranderend ecosysteem van met de hand gemaakte muziekinstrumenten, variërend van analoge elektronische circuits en traditionele percussie, en van kamergrootte textielinstallaties tot gevonden voorwerpen.

Het Passepartout Duo werd ondersteund in hun deelname aan verschillende artist residencies over de hele wereld, waaronder The Watermill Center (VS), Swatch Art Peace Hotel (CA), Rogers Art Loft (VS) en de Embassy of Foreign Artists (ZW). Hun multidisciplinaire aanpak heeft ertoe geleid dat zij zowel hun eigen creaties als samenwerkingen met andere kunstenaars hebben geëxposeerd bij Casino Luxembourg (LU), Nakanojo Biennale (JP), Aarhus Artspace (DK) en Fanrong Museum (CN). Meer info: website Passepartout Duo.

Performances en expositie: Aural Record , in samenwerking met Gaudeamus Festival en EKWC, September 2022

Me A6 Passepartout Dl Min
Gaud Logo Presents Lila 72dpi

Annabel Garriga

Met Continuüm slaat Annabel Garriga een nieuwe weg in met haar werk dat sterk verbonden is met het doorlopende onderzoek naar het menselijk lichaam. Als onderwerp en in de belichaamde werkwijze van haar beeldende werk. Die verschillende benaderingen door de tijd vormen een continuum waarbinnen zij zich verder ontwikkelt.

Gevoed door haar achtergrond als yogadocent heeft zij een interesse in yogafilosofie en Hindoe kosmologie. Zo spelen leven en dood een rol in haar werk en zoomt zij in op de elementen. Met als drijvende krachten experiment en materiaalonderzoek was haar grafische werk aanvankelijk figuratief. Inmiddels heeft zij haar focus verlegd naar een abstracte werkwijze op zoek naar essentie. De eerste resultaten, de elementen ‘aarde’ en ‘lucht’, zijn te zien bij MEGS. 

Expositie: Continuüm, 25 september – 30 oktober 2021

A6 A Garriga Finalcoated Copy

Andy Moor

Andy Moor is bekend geworden als gitarist van bands als de Dog Faced Hermans en The Ex, en werkt daarnaast met musici van verschillende achtergronden en uit verschillende disciplines. Moor componeert tevens filmmuziek, onder anderen voor de Engelse kunstenaar en filmmaker Marion Coutts, de Iraanse filmmaker Bani Khoshnoudi en de experimentele filmmaker Jem Cohen uit de VS. Hij werkt graag en vaak mee aan dansvoorstellingen, live spelend of als componist. Moor en Valentina Campora hebben al aan verschillende projecten samengewerkt. Met Isabelle Vigier werkte hij o.a. aan de live performance The Journalist en aan hun muzieklabel Unsounds. Meer info: Soundcloud Andy Moor.

Expositie: Safe Piece (installatie), een samenwerking met Isabelle Vigier en Valentina Campora, 5 september – 31 oktober 2020

68u Music For Safe Piece By Andy Moor Cover Web 03

Valentina Campora

Nadat ze filosofie had gestudeerd aan de Universiteit van Genua, studeerde Valentina Campora Modern Theatre Dance aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Zij heeft gedanst en was betrokken bij projecten van Jakop Ahlbom, Erik Kaiel, Cristina Planas Leitao, Heather Ware, Bani Koshnoudi, Andy Moor en anderen. Campora heeft ook lang samengewerkt met choreograaf Gabriella Maiorino en met Makiko Ito en het Wonderland jeugdproject. Als danspedagoog is Campora regelmatig te gast bij De Stilte dans voor kinderen in Breda, de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg en de HJS Foundation in Amsterdam (NL).

Expositie: Safe Piece (installatie), een samenwerking met Isabelle Vigier en Andy Moor, 5 september – 31 oktober 2020

A2 Vigier Campora Movement Exposed 02 2020

Claudio F Baroni

Als componist gespecialiseerd in experimentele muziek, kan het werk van Claudio F Baroni omschreven worden als een systematisch benadering van het onderzoek naar de aard van geluid en het verstrijken van tijd. Hij heeft opdrachten van talloze internationaal gerenommeerde ensembles gekregen, waaronder Slagwerkgroep Den Haag, VocaalLab, Asko Kamerkoor, Nieuw Ensemble, Arditti en Prometeo strijkkwartetten. Recentelijk werd hij onderscheiden met een artistic residency fellowship door de Civitella Ranieri Foundation uit Italië. Baroni woont in Amsterdam, en studeerde piano en sonologie aan de Universidad de Humanidades y Artes de Rosario in Argentinië en Compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder Gilius van Bergeijk, Clarence Barlow, Martijn Padding en Louis Andriessen. Meer info: website Claudio F Baroni.

Expositie: The body imitates the landscape: a frame, een samenwerking met Adi Hollander, februari – maart 2020

Poster Adi Hollander 2020

Jonne Stout

 Expositie: Second Verse, 12 december 2019 – 11 januari 2020

Jonne Stout Second Verse
error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.