logo

Isabelle Vigier

Isabelle Vigier is geïnspireerd door de positie die de menselijke figuur in het landschap inneemt en legt de complexiteit van deze onderlinge relatie bloot. Ze maakt beelden op het snijvlak van documentaire fotografie en fictie en snijdt zowel sociaal-politieke als esthetische vragen aan.  In haar artistieke onderzoek werkt Vigier voornamelijk met fotografie en video, andere disciplines zoals beweging, geluid en technologie spelen een belangrijke rol in haar artistieke visie.

Naast het maken van videoinstallaties, films en foto’s, werkt ze regelmatig samen met choreografen en componisten in de context van muziek- of dansperformances. Een lange en vruchtbare artistieke relatie met Magpie Music Dance company begon in de late jaren 90 en leidde tot samenwerkingen met de voorhoede van de eigentijdse dans en muziek in Nederland. Recente voorbeelden zijn een serie projecten met componiste/performer Anne La Berge en de expositie Safe Piece (installation), met Valentina Campora, bij MEGS getoond in 2020.

Vigier is medeoprichter en co-artistiek leider van het muzieklabel Unsounds. Ze werkt ook als onafhankelijk grafisch ontwerpster. 

Meer info: Isabelle Vigier & Unsounds

Werk

Exposities

Walkers (An Archeology of Paths) | 19 november - 23 december 2022

Safe Piece (installation), een samenwerking met choreograaf Valentina Campora en componist Andy Moor. September – oktober 2020.

error: Inhoud wordt beschermd op verzoek van kunstenaars.